17 Сер

13 серпня 2015 року у приміщенні ICC Ukraine за адресою: м. Київ, вул. Рейтарська 19-б відбулося засідання Комісії ICC Ukraine з питань банківської техніки та практики. У заході зареєструвалися та взяли участь: В. В. Бережний, Н. М. Димитрова, С. В. Костогриз, О. В. Крамар , Озель Д. М., О. Г. Максименко, А. Б. Харченко, В. В. Шовкалюк.

Під час  засідання Комісії були обговорені питання відповідно до порядку денного.

Беручи до уваги, що М. В. Грінченко за власним бажанням порушив питання щодо звільнення його з посади Голови зазначеної Комісії, Віце-президент ICC Ukraine І. Б. Гресь запропонував на посаду Голови Комісії кандидатуру Костогриза Сергія Вікторовича, яка була одностайно підтримана на засіданні Комісії.

Костогриз Сергій Вікторович – начальник   управління   торгового фінансування   АТ«Райффайзен БанкАваль». У банківській системі працює з 2001 року. З жовтня 2005 року відповідає за напрямок документарних операцій та торгового фінансування в Райффайзен Банк Аваль (до 25 вересня 2006 року — Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль»). Отримав сертифікати Міжнародної Торгової Палати про досягнення у навчанні за програмами: «URC522 та інкасо», «Практика за документарними акредитивами (DC Master)», «Резервні акредитиви та Міжнародна практика за резервними акредитивами (ISP98)», «UCP600 та документарні акредитиви», «INCOTERMS2010», «URDG758 та гарантії на вимогу», «Питання,пов’язані з навколишнім середовищем, та соціальні питання у торгівлі».

На засіданні Комісії були прийняті такі рішення:

1. Узгодити спірні питання щодо перекладу видання UCP 600 (уніфіковані правила та звичаї для документарних акредитивів) до 31 серпня 2015.
  2. Підготувати план роботи Комісії до кінця 2015 року.
  3. До 30 вересня 2015 передати для подальшого друку двомовні (українською та англійською) видання UCP 600 та URDG758 (уніфіковані правила для гарантій за вимогою)
  4. До 30 вересня 2015 опрацювати питання щодо проведення майстер-класу за участю міжнародних фахівців з питань банківського права та техніки.
  5. Надавати інформацію щодо заходів, які проводяться під патронатом ICC Ukraine

ПРЕС-РЕЛІЗ (завантажити)