28 Вер

Під патронатом Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) та ТОВ “А-Туристик Інтернешнл” з 24 по 28 вересня цього року відбувся візит в Україну делегації ділових кіл країн Арабської затоки. Очолював делегацію Генеральний Секретар Федерації Палат країн Арабської затоки (FGCCC) пан Абдул Рахім Хассан Аль Накі. До складу делегації також входили: Радник Генерального Секретаря Федерації палат країн Арабської затоки пан Кадхем Іса Альсаїд, член Правління Міжнародного Інвестиційного Банку Королівства Бахрейн (International Investment Bank B.S.C.) пан Аабд Аль Зіра.

В рамках візиту відбулась робоча зустріч представників бізнесу країн Арабської затоки з Президентом ICC Ukraine Володимиром Щелкуновим. Серед питань, що обговорювались, особливу увагу учасники приділили перспективі організації та проведення в Україні у 2016 році спільного інвестиційно-фінансового форуму за участю банків, інвестиційних фондів, а також ділових кіл України та країн Арабської затоки.

Представники арабських ділових кіл підтримали ініціативи ICC Ukraine щодо створення Українсько-Арабської Ради Економічного Розвитку та Співробітництва та висловили намір долучитися до процесу.

Крім цього, під час зустрічі порушувались питання стосовно активізації та всестороннього поглиблення економічного співробітництва між українськими та арабськими діловими колами шляхом інтенсифікації партнерства між ICC Ukraine та FGCCC.

25 вересня за підтримки юридичної компанії “Астерс” відбулась робоча зустріч представників ділових кіл України та країн Арабської затоки. Під час зустрічі українською стороною було презентовано інформацію про вітчизняні компанії та запропоновано напрямки співробітництва, зокрема у фінансовій та сільськогосподарській сферах. Арабська сторона висловила зацікавленість у співпраці з українськими партнерами також в енергетичній сфері.

2015.09.25 візит ділових кіл країн Перської затоки.JPG-2

У цей же день відбулися робочі зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України О. М. Павленком та Радником Міністра закордонних справ України В. А. Майком.

На зустрічах обговорювалися питання щодо співробітництва у сільськогосподарській сфері та у сфері залучення інвестицій в економіки країн. Арабською стороною було запропоновано Українській стороні долучитися до будівництва залізниці за участі українських суб’єктів господарювання, а також акцентовано увагу на більш активній участі України у заходах, що проходять в країнах Арабської затоки.

Українські високопосадовці підтримали спільну ініціативу ICC Ukraine та FGCCC щодо проведення в Україні інвестиційно-фінансового форуму та створення Українсько-Арабської Ради Економічного Розвитку та Співробітництва.

12028792_898951096859466_5707981674346014723_-2