12 Жов

8 жовтня у Києві відбувся Міжнародний економічний та інвестиційний форум «Україна – Близький Схід та Африка: ключові напрямки економічного співробітництва». Ініціаторами Форуму виступили Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) та ДП “Держзовнішінформ” за підтримки Громадської організації “Рух за реформи”, консалтингової компанії “SIDCON”, патентно-правової фірми “Пахаренко і партнери” та туристичного оператора ТОВ“A-TouristikInternational”.

У Форумі взяли участь глави та представники іноземних дипломатичних місій в Україні, МЗС, Мінекономрозвитку та МінАПК, асоціацій, інститутів та ділових кіл України та країн Африки і Близького Сходу. Зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Й.В. Пан Христіаан Альбертус Бассон, Надзвичайний і Повноважний Посол Алжирської Народної Демократичної Республіки Й. В. Пан Хосін Буссуара, Надзвичайний і Повноважний Посол Палестини в Україні Др. Мохаммед Касем Аль-Асаад, Радник Посольства Палестини в Україні Пан Нідаль Ель-Коттоб, Радник Посольства Держави Кувейт в Україні Мубарак Альмуавшарджі, Заступник глави місії Республіки Судан в Україні Мубарак Махгуб Муса.

Учасники Форуму обговорили існуючі проблеми та можливі напрямки співпраці України з країнами Африки та Близького Сходу. Особливу увагу було приділено особливостям фінансування зовнішньоекономічних операцій з країнами Африки та Близького Сходу, а також сучасним технологіям виходу компаній на зовнішні ринки.

Під час Форуму відбулась презентація та обговорення ініціативи ICC Ukraine щодо створення Українсько-Арабської Ради з Економічного Розвитку та Співробітництва.

IMG_9657-1

Представники іноземних дипломатичних місій в Україні представили можливості та перспективи співпраці з нашою країною в торговельно-економічній сфері.

IMG_9642-1

Було наголошено, що Африка та Близький Схід є перспективними ринками для розвитку економіки України. Одночасно учасники Форуму визнали, що співпраця з Україною матиме позитивний вплив на економіки усіх країн регіону.

На Африканському континенті найбільш перспективними партнерами для України є впливові у регіоні країни – Південно-Африканська Республіка, Арабська Республіка Єгипет, Республіка Сенегал, Марокко, Алжир, Нігерія. Українські товаровиробники вже обізнані на ринках цих країн.

Україна не використовує у повній мірі потенціал взаємовигідного співробітництва з країнами Арабської затоки, які мають значний авторитет не лише серед країн Арабського світу та Африки, але і у всьому світі. За прогнозами експертів, у 2015 році обсяг товарообороту між країнами Близького Сходу та Україною складе близько 7–7,5 млрд. дол. США.

IMG_9638-1

Після завершення основної частини форуму представники бізнесу мали змогу взяти участь в B2B переговорах.

МАТЕРІАЛИ ФОРУМУ

Ahmed Amawi_Egypt_speech

Duglas Alliance Ltd

OPPORTUNITIES AND PROSPECTS FOR ECONOMIC COOPERATON WITH SOUTH AFRICA